Το Έργο

Το έργο «Ψηφιακές Εφαρμογές Προβολής του Μουσικού Πολιτισμού του Βόρειου Αιγαίου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής» στοχεύει στη διάσωση και ανάδειξη της Μουσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου από το 19ο μέχρι τον 20ό αιώνα.

Ειδικότερα υλοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό:

  • Μια διαδικτυακή πύλη, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, να δει, να ψάξει, να ακούσει και να διαβάσει όλα εκείνα που αφορούν τη μουσική παράδοση και την ιστορία του Βορείου Αιγαίου.
  • Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας σε φορητές συσκευές. Καθώς θα επισκέπτονται συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος του Βορείου Αιγαίου, οι χρήστες μπορούν να προβάλουν με τεχνικές επαυξημένης πραγματικότητας μέσα στην οθόνη τους π.χ. ένα μουσικό που παίζει μια συγκεκριμένη τοπική εκδοχή ενός σκοπού ή μια ορχήστρα που παίζει μουσική σε ένα γάμο. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να δουν σε ένα χάρτη το σημείο ενδιαφέροντος το οποίο σχετίζεται με την μουσική παράδοση του Βορείου Αιγαίου, ανά πόλη ή ανά νησί. Έτσι, τους δίνονται προτάσεις διαδρομών σχετικές με τη μουσική, καθώς και σχετικές πληροφορίες για το κάθε σημείο και την εποχή με την οποία συνδέεται αυτό.
  • Ψηφιακές διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές και να έρθουν σε επαφή, με την μουσική παράδοση και την ιστορία του Βορείου Αιγαίου, με τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο.
  • Βίντεο παραδοσιακών μουσικών εκτελέσεων όπου βιντεοσκοπήθηκε – ηχογραφήθηκε επιλεγμένο ρεπερτοριακό corpus μουσικών κομματιών παραδοσιακής μουσικής του Βορείου Αιγαίου για διδακτικούς – εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Μετάβαση στο περιεχόμενο